Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Perinteinen palasaippua on kestävä koko perheen ilo!

La Petite Provencen valikoimien saippuat on valmistettu turvallisista ja yksinkertaisista perusaineista, jotka pitävät ihostasi huolta

Saippuoiden tuoteselosteet näyttävät merkillisiltä omituisine nimineen, joten tässä käännös puhekielelle La Petite Provencen valikoimien saippuoiden pääainesosista. 


Sodium Palmate = perussaippuaa palmuöljystä, natriumsuola

Tämä on saippuanvalmistuksessa yksi avainaineksista, ikäänkuin perussaippua. Sitä saadaan kun yhdistetään perinteisessä saponifikaatioprosessissa palmuöljyä lipeän kanssa. Näistä valmistuu sitten glyseriiniä ja tätä sodium palmatea. Perinteisissä saippuoissa glyseriini jätetään saippuamassaan, jotta se pääsee kosteuttajana hoitamaan ihoa. Ikävä kyllä monissa teollisesti tuotetuissa saippuoissa glyseriiniä ei ole enää, vaan sitä käytetään ihon kosteuttamiseen muiden tuotteiden ainesosina.

Sodium Palm Kernelate = perussaippuaa palmuydinöljystä, natriumsuola

Tämäkin on saippuanvalmistuksessa yksi avainaineksista, ikäänkuin perussaippua. Sitä saadaan kun yhdistetään sapofinikaatioprosessissa palmuydinöljyä natrium hydroksidin eli lipeän kanssa. Näistä valmistuu sitten glyserolia ja tätä sodium palm kernelatea. Kts. yllä. 

Aqua = vesi

Palm Acid = palmurasvaa

Tätä palmusta saatavaa lisärasvaa lisätään varmistamaan, että kaikki lipeä on varmasti saatu häviämään saippuamassasta ja että massasta tulee miellyttävän tuntuista käyttää. 

Glycerin = kosteuttava ainesosa Kts. ylempänä.

Palm Kernel Acid = palmusta saatavaa rasvaa

Sodium Choride = Ruokasuola eli natriumkloridi

Tetrasodium EDTA

Tätä ainetta käytetään metalliyhdisteiden sitomiseen. Esim. pesuvedessä tai käsissäsi saattaa olla aineita, joita emme tahdo ihollemme. Tämä nappaa ne kiinni ja mahdollistaa epätoivottujen aineiden huuhtoutumisen pesun jälkeen pois iholta. 

Etidronic Acid

Tätä käytetään metalliyhdisteiden sitomiseen. Esim. pesuvedessä tai käsissäsi saattaa olla aineita, joita emme tahdo pesun jälkeen ihollemme. Tämä nappaa ne ja mahdollistaa epätoivottujen aineiden huuhtoutumisen pesun jälkeen iholtamme pois. 

Sodium Hydroxyde = lipeä, perinteinen ainesosa saippuanvalmistuksessa.

Lipeää ei ole jäljellä saippuamassassa, kun saippua on valmista! Perinteisen saippuan perusaine, jotta saadaan aikaan listan alun saippuamassa erilaisista rasvoista. 

Parfum = tuoksuaineet

Näitä voivat olla eteeriset öljyt tai muut luonnonainekset, kuten mausteet, kukkaset. Tähän kategoriaan kuuluvat myös synteettiset tuoksuaineet, jotka ovat usein lopputuotteessa kestävämpiä ja jopa vähemmän allergisoivia kuin esim. eteeriset öljyt. Valikoimiemme saippuoissa on käytetty niin täysin luonnonaineksia kuin synteettisiäkin tuoksuja, aina tilanteen mukaan. 

Tässä vielä erinäisiä eri saippuoissamme esiintyviä ainesosia selityksin (listaa täydennetään pikkuhiljaa!):

HEDERA HELIX LEAF=muratinlehti,
AMYL CINNAMAL=tuoksu,
BENZYL ALCOHOL 
ainesosa, jota on mm. jasmiinin eteerisessä öljyssä 
CINNAMYL ALCOHOL=tuoksu,
EUGENOL=neilikan ja kanelinlehdistä saatava tuoksu, 
HEXYL CINNAMAL=tuoksu jota luonnollisesti kamomillaöljyssä ,
HYDROXYCITRONELLAL=tuoksu jota monissa eteerisissä öljyissä,
HYDROXYISOHEXYL-3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE=tuoksu, LINALOOL=eteerisissä öljyissä esiintyvä aine